Брак

Во брак сме 35 години – сопругот ми рече дека сум стара за него и дека спие со 60 годишна баба!

Му дадов одговор од кој остана без збор!

Сопругот и рекол дека не може да се помири со фактот дека таа веќе има 60 години и дека спие со премногу стара жена…

Бракот е заедница во која двајцата партнери ја одржуваат врската со доверба, искреност, почит и љубов. Кога ги има сите овие работи во еден брак тогаш тие навистина ќе уживаат во времето кое го минуваат заедно.

фото илустрација
фото илустрација

Важно е да се надополнуваат, да ги поделат обврските и да поминуваат време заедно во мир и хармонија.

Иако можеби се чини дека долгогодишниот брак не би успеал сепак партнерите треба да најдат вистински начин за да ја одржат својата љубов и после долги години.

фото илустрација

Но се чини дека не секој би се борел за љубовта докрај. Еден маж решил д аи се обрати на својата сопруга и ја шокираше јавноста.

Имено тој и рекол дека неможе да се помири со фактот дека таа веќе има 60 години и дека спие со премногу стара жена.

фото илустрација

Тие се заедно 35 години а на неговиот коментар тој доби одличен одговор!

Херојот на приказнана си дозволи да и го даде следниов коментар на својата сопруга:

фото илустрација

“Мила, пред 35 години имавме мал стан, стар автомобил, кауч, стар телевизор, но јас спиев со една убава 25-годишна русокоса. Денес имаме куќа од 500 000 евра, мерцедес од 45 000 евра , брачен кревет, телевизор со рамен екран во боја од 50 инчи … Но, јас спијам со 60-годишна жена…

фото илустрација

На оваа забелешка, сопругата мирно одговори:

фото илустрација

“Сè е во ред. Те разбирам. Најди убава 25-годишна русокоса и јас лично ќе се потрудам да бидеш со неа во мал стан со стар автомобил и да спиеш на кауч пред црно-бел телевизор “.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close