однос

 • Градинка

  3 причини зошто тетките се незаменливи кралици во детскиот живот

  Кога детето ќе воспостави отворен однос полн со разбирање, тогаш полесно може да ѝ се довери на својата тетка, отколку…

  Read More »
 • Градинка

  Не правете ги овие грешки: Реченици кои им ја уништуваат самодовербата на децата

  Децата се како сунѓери, впиваат се’. Па така, ставот на родителите и односот кон детето во неговото детство, честопати има…

  Read More »
 • Брак

  Најстарата приказна за свекрвата и снаата: Кога отровот се крие во срцето на жената, еве што се случува …

  Потребно е само срцето да се отвори. Кога се омажила, невестата дошла да живее со семејството на нејзиниот сопруг во куќата, како што диктирале обичаите. Сепак, сè беше ново и некако поинакво. На младата жена најмногу и пречеше свекрвата, која се грижеше за куќата и семејството. Сè мораше да биде нејзино. Што и да направи, младата жена не беше во ред. Свекрвата постојано ја следеше и корегираше она што беше направено. Едно утро една млада жена реши да оди кај волшебникот што живееше во предградието на селото. “Што не донесе кај мене, убавина? Сакаш љубовна напивка?” ја прашал волшебникот. “Не ми треба напивка за љубов, јас веќе имам сопруг. Мајка му ми пречи. Те молам направи нешто за ја снема”, извика девојката. Волшебникот ја погледна внимателно, а потоа рече: “Ќе ти ги дадам овие билки за да правиш чај секое утро. Никој не треба да се сомнева дека ја труеш, затоа мора да бидеш љубезен со неа. Ова ќе потрае неколку месеци за да ги распушти сите сомнежи”.…

  Read More »
Close
Close